Meetnetten

Op 25 juni organiseerden we in het kader van het project Meetnetten een excursie om larvehuidjes van de Rivierrombout (Gomphus flavipes) te zoeken langs het Albertkanaal. Een vijftiental geïnteresseerden speurden enthousiast langs 1 van de trajecten en vonden 11 larvehuidjes. Enkele deelnemers verkenden daarna andere locaties en konden getuige zijn van het uitsluipen van deze bijzondere soort. Wil je dit ook kunnen meemaken, neem dan contact op met de Meetnetten coördinator Hannes Ledegen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.); we zoeken nog vrijwilligers om een traject te onderzoeken of om af en toe te assisteren bij andere tellers.

Op deze link vind je nog wat sfeerfoto's van deze excursie. (foto's: Karin Kes)

 


Op 25 juni organiseert Natuurpunt een opleiding over het zoeken naar larvenhuidjes van de Rivierrombout (Gomphus flavipes) langs het Albertkanaal ter hoogte van Massenhove. Peter van der Schoot is onze gids voor deze excursie, die open staat voor jong en oud, specialist of amateur.

Interesse om deel te nemen en benieuwd hoe jij de larvenhuidjes van deze zeldzame soort kan ontdekken en onderscheiden van de rest? Afspraak op de Carpool parking van Massenhove op zaterdag 25 juni om 9u. We zijn zeker terug rond 12u.

Meer info en exact adres vind je hier. We vragen om je even aan te melden op dezelfde webpagina zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.

Contact informatie: Hannes Ledegen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (0492-34 76 04).