Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

Tijdschrift GOMPHUS - Inhoudstafel van 20 jaargangen / 1984 - 2004

goonerow

 

Het tijdschrift GOMPHUS van De Belgische Libellenwerkgroep GOMPHUS kwam voor het eerst uit in 1984. Het droeg toen de ondertitel Mededelingenblad van de Belgische Libellenonderzoekers, in het Frans Feuille de contact des Odonatologues Belges. Vanaf het tweede nummer van de jaargang 1989 veranderde dat in Mededelingsblad, resp.Bulletin.

Initieel was het niet de bedoeling om ook echte artikels er in op te nemen. Vooral de werking van de groep moest aan bod komen. Teksten verschenen in het Nederlands of het Frans, afhankelijk van de auteur.

Een nummer kon bijdragen bevatten over het verspreidingsonderzoek in België, of over de monitoring in Wallonië. Daarnaast ook artikels omtrent de ecologie en de faunistiek van libellen, zeldzame waarnemingen, oproepen, aankondigingen, boekrecensies en besprekingen van artikels uit wetenschappelijke tijdschriften.

Er werden twintig jaargangen gepubliceerd met soms vier, een andere keer slechts twee (dikkere), nummers per jaargang afhankelijk van de beschikbare tijd en mogelijkheden.