Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

Nieuws

boek

Paul-André Robert (1901-1977) was een Zwitserse kunstenaar en natuurkenner. In Europa is Robert vooral bekend door zijn boek Les Libellules ('Libellen'), dat verscheen in 1958.

Formaat 22 x 28 cm | ca. 336 blz | full colour | hardback | isbn 978 90 5011 683 1 KNNV uitgeverij.

Minder bekend is het feit dat Robert op zestienjarige leeftijd aan een monumentale monografie over Europese libellarven begon te werken. Het maken van het manuscript, dat zowel teksten als illustraties bevat, nam het grootste deel van zijn leven in beslag en was ten tijde van zijn overlijden net voltooid.

Tot nu toe bleef dit prachtige werk ongepubliceerd. Maar dít boek presenteert uiteindelijk Robert's 107 aquarelillustraties van libellarven, allemaal in hun oorspronkelijke grootte, van ongeëvenaarde schoonheid en wetenschappelijke precisie.

Daarnaast bevat het boek talrijke lijntekeningen en potloodschetsen met morfologische details, beschrijvingen en de oorspronkelijke determinatiesleutel.

Dit tweetalige boek (Frans en Duits) combineert op een unieke manier wetenschap en kunst. Het boek is van onschatbare waarde voor entomologen en voor liefhebbers van hoogwaardige entomologische boeken. Voor iedereen met interesse in insecten, natuurhistorie, realistische kunst en illustraties.

Als eerbetoon aan Robert is door een internationaal team van libellenexperts een uitgebreide inleiding voor het boek opgesteld.