Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

Nieuws

Naturalis Biodiversity Center, Leiden vraagt aan privé verzamelaars om via deze link de enquête over de omvang, strekking en digitalisering van privé natuurhistorische collecties in Europa in te vullen.  Deze enquête is onderdeel van het ICEDIG (Innovation and consolidation for large scale digitisation of natural heritage) project, welke het ontwerp zal leveren voor de nieuwe onderzoeksinfrastructuur DiSSCo (Distributed system of scientific collections), beide gefinancierd vanuit de EU (zie icedig.eu en dissco.eu).

 

Beste privé verzamelaar,

Privé natuurhistorische collecties zijn vaak ‘verborgen’ en kunnen zeer interessante exemplaren van een bepaald taxon of voor een (lokaal) geografisch bereik bevatten, waarmee ze van groot belang zijn voor biodiversiteitsonderzoek. Daarnaast wordt verwacht dat op Europese schaal alle privé collecties samen een significant deel van de natuurhistorische collecties als geheel vormt. Het is daarom belangrijk om privé collecties mee te nemen in toekomstige Europese digitaliseringsprojecten. Dit wordt momenteel onderzocht binnen het ICEDIG (Innovation and consolidation for large scale digitisation of natural heritage) project, welke het ontwerp zal leveren voor de nieuwe onderzoeksinfrastructuur DiSSCo (Distributed system of scientific collections), beide gefinancierd vanuit de EU (zie icedig.eu en dissco.eu). Deze enquête is daar een onderdeel van.

Met deze enquête hopen we een eerste beeld te krijgen van de omvang, strekking en digitalisering van privé natuurhistorische collecties in Europa. Daarnaast willen we graag weten welke middelen eigenaren van privé collecties nodig hebben om hun collecties te digitaliseren en informatie over hun collectie te delen met anderen. De resultaten van de enquête zullen worden gebruikt om richtlijnen voor de digitalisering van privé collecties op te stellen, een aantal pilot digitaliseringsprojecten uit te voeren en algemene informatie over privé collecties aan beleidsmedewerkers te presenteren. Als we kunnen aantonen dat er vele interessante privé natuurhistorische collecties te vinden zijn binnen Europa, kunnen we pleiten voor het meenemen van privé collecties in de toekomstige digitalisering van natuurhistorische collecties. Het is voor dit doel cruciaal dat u, als eigenaar van een privé collectie, de enquête in zijn geheel invult.

 

De enquête bestaat uit 20 vragen en het duurt minder dan 10 minuten om deze in te vullen. Graag zouden we willen vragen of u de enquête voor 17 september kunt invullen.

Klik op de volgende link om naar de enquête te gaan: https://www.surveymonkey.com/r/77MQCLR?lang=nl

 

Alvast dank voor uw deelname.

Met vriendelijke groet,

Luc Willemse (Afdelingshoofd Collectie Entomologie en Geologie)
en
Emily van Egmond

Naturalis Biodiversity Center, Leiden

 

GDPR statement

By completing the questionnaire, and in compliance with the new EU regulations on GDPR (General Data Protection Regulation), you give your consent to store your data for the purpose of this survey. We will not share the data with any third party and you can opt out at any time with an email to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. You can participate anonymously, except for when you are interested to receive a summary of the results of the questionnaire, for which we will need your name and email address for distribution purposes.

--
Emily van Egmond
Project member ICEDIG
ISBI department

Visiting address: Vondellaan 55, 2332 AA Leiden
Postal address: Postbus 9517, 2300 RA Leiden
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. I www.naturalis.nl