Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

Nieuws

1) Een eerste excursie/training/vorming over de libellen in Brussel zal worden gehouden op 3 juni 2017 door René-Marie Lafontaine. Als het slecht weer is die dag, zal de activiteit worden uitgesteld, misschien tot de volgende week, zaterdag 10 juni 2017.

Wilt u deelnemen? Indien ja, dan zullen de relevante gegevens (tijd en plaats van afspraak) worden aangekondigd in de komende dagen.

2) In bijlage vindt u een samenvatting van de informatievergadering van 22 april. Het project en de methodologie worden toegelicht, evenals een update van de statuten van bepaalde soorten in Brussel.

informatiedag-atlas-libellen-brussel-NL.pdf

3) Bent u bereid deel te nemen aan ons project?

Wat betreft de telgebieden, vindt u in bijlage de gebieden die nog niet of weinig onderzocht zijn. U kunt ons vanaf nu uw voorkeuren doorgeven, tenzij u al (een) aangewezen gebied(en) heeft. Vergeet ook niet ons door te geven indien je de mogelijkheid hebt om op een prive waterplas te gaan bemonsteren, dit wordt dan ook opgenomen binnen het project.

liste-sites-isoles.pdf

In bijlage vinden jullie ook de terreinfiche en dan zijn jullie klaar om te verkennen en om op pad te gaan zodra het goede weer het toelaat!

waarnemingsblad-libellen-NL.pdf

Stel gerust vragen bij eventuele onduidelijkheden.

Hartelijk dank en veel succes,

Julie Goffette,
Stagiair in de Biology Unit of Conservation (ConsBiol) van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), onder leiding van René-Marie Lafontaine en Roseline C. Beudels, Master in de Biologie van Organismen en Ecologie,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

René-Marie Lafontaine,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.