Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

excursies vorige jaren

De Vierlingen is in de streek rond Ieper een begrip op het vlak van libellen. Het kleine maar verrassende natuurgebiedje bestaat uit talrijke vijvertjes waarvan enkele dienden om drie bronbeekjes af te dammen. Zo ontstond de Palingbeek waarvan de naam van het Provinciedomein is afgeleid.
De relicten van WO 1 zijn nooit veraf. Eén van de mooiste kraters uit de streek ‘De Caterpillar' bevindt zich ook in het domein van de Vierlingen.
Rond de centrale vijver ligt een heidegebiedje wat het ideale biotoop voor de levendbarende hagedis en kamsalamanders is. Indien we nog tijd hebben kunnen we vlakbij het Provinciaal domein de Palingbeek die met de Oude Vaart ook een uniek biotoop heeft, gaan bewonderen.

Afspraak : om 10.00 u aan de Parking ’Entrepot kruising Komenseweg - Kasteelhoekstraat in Zillebeke (ingang van de Palingbeek)

Verantwoordelijke: Piet Theerens of Erik Moonen (0494/645.642 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Bij twijfelachtig weer best even bellen naar de verantwoordelijke.

Meebrengen: Lunchpakket, drankje, verrekijker, insectennet en laarzen.