Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

excursies vorige jaren

Precies een jaar geleden, op 3 augustus 2018 overleed ons actieve en geliefde bestuurslid Marc Tailly. Ter ere van Marc komen we samen in zijn favoriete natuurgebied, de Gavers in Harelbeke.


De grote vijver is ontstaan door grondafgravingen in een vochtig weidegebied, waarbij de grond werd gebruikt om de E17 aan te leggen. Zeldzame soorten zijn hier niet te verwachten; dit is een laagdrempelige excursie waarbij we vanop de pier op een makkelijke manier kunnen genieten van de schoonheid van o.a. Watersnuffel, Kleine en Grote roodoogjuffer, Gewone oeverlibel, heidelibellen en de Vuurlibel. De Zuidelijke keizerlibel wordt hier regelmatig gezien, en we gaan op zoek naar de Zwervende pantserjuffer in de plasjes rond de Gavers.
In de namiddag verplaatsen we ons met de auto naar de Avelgemse Scheldemeersen. Hier vinden we zowat dezelfde soorten, maar met wat geluk spotten we nog enkele late Variabele waterjuffers.

Afspraak:
om 10u aan de slagboom van de parking, Eikenstraat 131 in Harelbeke.

Meebrengen:
lunchpakket en drank voor ’s middags (bij mooi weer eten we in open lucht), verrekijker, libellennet. Laarzen zijn niet nodig.

Voor wie wil aansluiten in de namiddag: rond 14.30 spreken we af bij Coupure Deweer, Meersstraat 45 in Avelgem. Parkeren kan aan het bedrijf Pattyne-Duprez. Best even contact opnemen met de verantwoordelijke indien je van plan bent in de namiddag aan te sluiten zodat we je kunnen contacteren indien dit zou wijzigen.

Verantwoordelijke:
Johan Devolder, tel. 0478324780 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)