Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

excursies vorige jaren

De Zegge is een gebied met uitgestrekte waterpartijen, rietvlakten, broekbossen en moerassige laagtes. Het is één van de oudste natuurreservaten van België en wordt beheerd door een professionele beheersploeg van de KMDA. De nadruk bij het beheer ligt op het behoud en de uitbreiding van allerhande zeldzame vogels en planten, en daar profiteren ook de libellen van mee. We kunnen er vrijwel alle laagveensoorten aantreffen, dus soorten die te verwachten zijn: Grote roodoogjuffer (Erythromma najas), Variabele waterjuffer (Coenagrion pulchellum), Metaalglanslibel (Somatochlora metallica), Vroege glazenmaker (Aeshna isoceles), Glassnijder (Brachytron pratense) en Gevlekte witsnuitlibel (Leucorrhinia pectoralis). Hier is altijd wel een leuke verrassing te verwachting bij goed weer.


Afspraak: Om 10 uur aan Mosselgoren 13, 2400 Geel. Om 9u45 pik ik eventuele treinreizigers op aan het station van Olen (NMBS). Graag wel even laten weten indien je met de trein komt.


Meebrengen: Lunchpakket en drank voor 's middags, verrekijker, libellennet. Laarzen of stevig schoeisel is aan te raden.


Info: Peter Van der Schoot (petervanderschoot at telenet.be) of 0476/095061
Bij twijfelachtig weer best even bellen naar de verantwoordelijke.