Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

excursies vorige jaren

Een dagje Ardennen, of beter gezegd Famenne in deze periode van het jaar is altijd een fijne belevenis. Het doel van deze excursie is om een aantal stroomminnende soorten te observeren terwijl we kajakken op de Ourthe. Deze excursie wordt speciaal georganiseerd voor de leden naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de Libellenvereniging Vlaanderen.


De meest bekende libel op dit deel van de Ourthe is ongetwijfeld de Bronslibel (Oxygastra curtisii), maar ook Kleine tanglibel (Onychogomphus forcipatus), Metaalglanslibel (Somatochlora metallica), Plasrombout (Gomphus pulchellus) en Beekrombout (Gomphus vulgatissimus) zijn hier te vinden. Het kajakken zelf duurt zo’n 3 uur zodat er ruim tijd overblijft om libellen te bekijken. Nadien zullen we nog een adresje zoeken voor een hapje en een drankje. Voor dat we ons op het water begeven, gaan we eerst nog de aanwezige libellenfauna in een gebied in de buurt bekijken.

 

Afspraak: 10.30u Hotton. De juiste afspraakplaats zal later aan alle deelnemers meegedeeld worden.

Info: Geert De Knijf (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0476/403 454). Op voorhand inschrijven is noodzakelijk, om het aantal kajaks te reserveren. Maximum 25 deelnemers. Deze excursie is gratis voor LVV-leden. Niet leden betalen zelf de huurprijs voor de kayak (+/- 15 euro).

Meebrengen: Watersandalen en kledij die tegen (een spatje) water kan. Picknick en voldoende water of andere dranken voor tijdens het kajakken.