Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

excursies vorige jaren

Naar jaarlijkse gewoonte gaan we op zoek naar libellen in Mol- Postel, We doen deze keer gebieden aan als De Wurft en de Koemook. In de namiddag staat het Buitengoor op het programma.

Voornaamste soorten die we zullen zoeken zijn Gevlekte glanslibel (Somatochlora flavomaculata), Hoogveenglanslibel (Somatochlora arctica) en Gewone bronlibel (Cordulegaster boltonii).
Andere zeldzame Kempense specialiteiten zijn hier altijd te verwachten. Met een beetje zon en wat geluk, zijn hier altijd wel verrassingen te verwachten.

 

Afspraak: 9.30u Abdij Postel (of 9.45u bij Yves Lesseliers voor wie dit weet zijn ) voor de voormiddagexcursie op de Wurft en Koemook. 13.30u Ecocentrum De Goren voor de namiddagexcursie in het Buitengoor. Op deze namiddag zijn ook de deelnemers van de lokale cursus libellen uitgenodigd.

Meebrengen: Verrekijker, libellennet. Lunch en drank kan genuttigd worden in een lokaal cafeetje. Er is daar eveneens keuze uit een uitgebreide menukaart, indien gewenst.

Verantwoordelijke: Peter (0476/09 50 61, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Jef (0499/346260, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Bij twijfelachtig weer best even bellen naar één van de verantwoordelijken.