Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

excursies vorige jaren

We gaan op zoek naar de Tweevlek (Epitheca bimaculata) in de streek van de Avesnois en de Thierache in het noorden van Frankrijk (Département Nord). Hier komen aan enkele vijvers zeer grote aantallen van de Tweevlek voor. Waarnemingen van enkele tientallen tot honderden larvenhuidjes per plas zijn er geen uitzondering. We willen meer te weten te komen over deze soort en kennis maken met de libellenliefhebbers uit het noorden van Frankrijk (regio Nord-Pas-de-Calais en Picardië). Tevens is dit een goede gelegenheid om kennis te maken met collega's libellenliefhebbers uit het noorden van Frankrijk.

Afspraak om 9u00 aan de kerk van Trélon (Frankrijk). Trélon ligt op zo'n 50 km ten zuiden van Bergen (Mons) en op 20 km ten westen van Chimay (Virelles). Rij eerst naar de ring rond Mons en daar volg je de aanduiding Maubeuge (Frankrijk). Eenmaal in Frankrijk volg je de N2 tot in Avesnes-sur-Helpe, waarna je links af moet en nog een kleine 20km verder over secundaire wegen. Een plan is te bekomen bij Cédric Vanappelghem.

Verantwoordelijke: Cédric Vanappelghem (cedvana•free.fr) en Marc Tailly (marc.tailly•pandora.be) 056/326 328 Bij twijfelachtig weer best even bellen naar de verantwoordelijke.