Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

excursies vorige jaren

De Walenhoek in Niel is een voormalige kleiontginning in het Boomse, en ondertussen al vele jaren natuurreservaat. De vele oude kleiputten en natte depressies herbergen een groot aantal soorten libellen, en door de beschutte ligging heerst er een micro- klimaat waar ook heel wat zuidelijke soorten van profiteren. In de voormiddag doen we eerst de kleiputten van Terhagen aan waar door verlanding ondertussen mooie uitgebreide rietkragen zijn gekomen. We verwachten soorten als Variabele waterjuffer (Coenagrion pulchellum), Vroege glazenmaker (Aeshna isosceles) en Bruine korenbout (Libellula fulva), maar ook met name de Zuidelijke keizerlibel (Anax parthenope) die hier zijn eerste voortplantingsplaats in de provincie Antwerpen heeft gevonden.

Afspraak: om 10u00 aan parking op 50 meter van kerk Terhagen, tegenover Kardinaal Cardijnstraat 45, 2840 Terhagen- Rumst

Verantwoordelijke: Peter Van Der Schoot (petervanderschoot•telenet.be) Bij twijfelachtig weer best even bellen naar de verantwoordelijke.