Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

excursies vorige jaren

De Weerribben is een 3500 ha groot natuurgebied gelegen in Overijssel (Nederland) in de buurt van Steenwijk. Het is een gebied waar water en riet overheersen. Samen met de Wieden vormt het één van de belangrijkste moerasgebieden van Noordwest-Europa. Er komt een vrijwel complete libellen­gemeenschap van laagveenmoerassen voor, met een aantal (zeer) zeldzame soorten zoals Noordse winterjuffer, Donkere waterjuffer, Gevlekte witsnuitlibe en Groene glazenmaker. De voormiddag gaan we vrij het gebied in, en de namiddag gaan we onder leiding van mensen van Staatsbosbeheer met de boot het gebied verkennen.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk daar er slechts een beperkt aantal plaatsen op de boot zijn. Dit doe je door een mailtje te sturen naar geert.deknijf•inbo.be. Enkel de eerste 20 kunnen mee op de boot! Gezien de verre verplaatsing kunnen we best vanuit verschillende locaties in Vlaanderen car­poolen. Contacteer de gids om af te spreken.

Afspraak: om 10u30 aan Woldlakebos, A.F. Stroinkweg, Kalenberg, Nederland

Verantwoordelijke: Geert De Knijf (0476/403.454 — geert.deknijf•inbo.be) Bij twijfelachtig weer best even bellen naar de verantwoordelijke.