Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

excursies vorige jaren

In navolging van onze workshop Kempense heidelibel (Sympetrum depressiusculum), hadden we een vorig jaar reeds een excursie gepland met als doel de resterende populaties in dit gebied beter in kaart te brengen en te bestuderen. Rond deze periode is de hoofdvliegtijd van het dier aangebroken. We bezoeken een aantal afgesloten terreinen samen met de boswachter, in de hoop deze prachtige dieren nog in grote aantallen tegen te komen. Het beheer wordt hier sinds kort ook bijgestuurd om het overleven van de Kempense heidelibel te bestendigen. Verder kunnen we zowat alle hoogzomersoorten aantreffen op deze waterpartijen van excellente kwaliteit. Een ontmoeting met een Woudaapje of Boomkikker is zeker ook niet uitgesloten, alhoewel we erg voorzichtig zullen zijn om geen dieren te verstoren.

Afspraak: om 9u30 u aan de het nieuwe station van Zonhoven. Kruispunt Halveweg met Wijerstraat in Zonhoven. Einde omstreeks 17u. Meebrengen: Laarzen! Lunchpakket en drank voor 's middags.

Verantwoordelijke: Peter Van der Schoot (0476/09 50 61 — petervanderschoot•telenet.be) of Roy Hendrix (roy-hendrix•hotmail.com) Bij twijfelachtig weer best even bellen naar de verantwoordelijke.