Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

excursies vorige jaren

In de voormiddag lopen we rond de Koningsvijvers in Groenendaal. Te verwachten soorten zijn onder andere Gaffelwaterjuffer (Coenagrion scitulum), Kanaaljuffer (Erythromma lindenii) en Vuurlibel (Crocothemis erythraea). 's Middags nuttigen we onze picknick in de refter van het Bosmuseum. Tafels en stoelen zijn beschikbaar, maar geen eten of drank.

Na de middag lopen we de 4 vijvers nabij het kasteel van Groenendaal. Verder voorzien we een verplaat­sing met de wagens naar de vaartvijvers in Tervuren. Daar zal wellicht de tocht beperkt blijven tot de Kleine en Grote St-Gertrudisvijver.

Om te eindigen gaan we een glaasje drinken en eventueel een hapje eten in het stamcafé van Arnold en Willy in Jezus-Eik. Dat ligt aan de oprit van de autostrade Brussel-Namen en de R0 (Leonardkruispunt).

Afspraak: om 10 uur op de parking aan het Bosmuseum Jan van Ruusbroec in Groenendaal, Duboislaan, 2, 1560 Hoeilaart. Daar ook zal de voormiddagwandeling starten. Ook bereikbaar met de trein. Stap af in station van Groenendaal (niet Hoeilaart!) en dan een 500-tal meter te voet (er is een voetgangersbrug over de ring maar dan moet je aan het station wel het pad door het stukje bos volgen).

Verantwoordelijke: Arnold Windey (arnold.windey•skynet.be) of Peter Van der Schoot (0476/09 50 61 — petervanderschoot•telenet.be) Bij twijfelachtig weer best even bellen naar de verantwoordelijke.