Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

excursies vorige jaren

De Wellemeersen is een natuurreservaat van ongeveer 110 ha, dat zich situeert in Oost-Vlaanderen op de linkeroever van de Dender. Het gebied is laag gelegen en vele stukken zijn ondoordringbaar en erg nat. Henri Dumont maakte hier in de jaren ''60 al een onvergetelijke studie van de libellen en waterjuffers, en onze gids Danny in samenwerking met een aantal andere liefhebbers van de lokale Natuurstudie­werk­groep deden dit over in de periode 1997-2010.

We gaan midzomer op zoek naar een aantal bijzondere soorten, met name de Gevlekte glanslibel (Somatochlora flavomaculata), Tangpantserjuffer (Lestes dryas), Geelvlekheidelibel (Sympetrum flaveolum), Zuidelijke glazenmaker (Aeshna affinis) en Zuidelijk keizerlibel (Anax parthenope). Het gebied is erg afwisselend en verrassingen zijn hier altijd wel te vinden.

Afspraak: Om 10 uur aan het einde van de Rodestraat te 9470 Denderleeuw. Er staan bruine wegwijzers met De Wellemeersen vanaf het station van Denderleeuw, voor wie geen gps heeft.

Meebrengen: Laarzen zijn echt nodig!! Lunchpakket, verrekijker, libellennet.

Verantwoordelijke: Danny Van Schandevijl (0499/330203 — danny.van.schandevijl•telenet.be) Bij twijfelachtig weer best even bellen naar de verantwoordelijke. Bij slecht weer (neerslag) gaat de excursie niet door.