Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

excursies vorige jaren

Het is al een tijdje geleden dat we de gebieden langs Sas 3 in Postel nog eens in het voorjaar bezocht hebben. In de voormiddag bezoeken we de Maat en Klein Verkallen, in de namiddag brengen we een uitgebreid bezoek aan Den Diel. We gaan zoeken naar de inheemse witsnuitlibellen, die we hier vrijwel allemaal kunnen terugvinden. Ook te verwachten zijn Vroege glazenmaker (Aeshna isoceles), Gevlekte glanslibel (Somatochlora flavomaculata), Variabele waterjuffer (Coenagrion pulchellum) en Bruine korenbout (Libellula fulva). We eten onze boterhammen op in het Jagershof, hier kan je eventueel ook iets eten van de kaart.

Afspraak: Om 10 uur op de parking van de Kleppende Klipper, Sas 3 Mol Postel aan Bailey brug, GPS: Postelsesteenweg 111, 2400 Mol. Meebrengen: Desgewenst lunchpakket en drank voor 's middags, verrekijker, libellennet. Stevig schoeisel voldoet.

Verantwoordelijke: Jef Sas. Bij twijfelachtig weer best even bellen naar de verantwoordelijke. Bij slecht weer (neerslag) gaat de excursie niet door.