Natuurpunt Werkgroep

Activiteiten

Libellen in België

Publicaties

Over ons

excursies vorige jaren

Libellen leven gedurende het grootste deel van hun leven, als larve verborgen in het water. Het vinden van een libellenlarve kan je veel vertellen over de waterkwaliteit, omdat het erg goede indicatorsoorten zijn. Het op naam brengen van de larven en de huidjes is niet zo gemakkelijk, en vereist enige kennis van zaken. 

Libellenvereniging Vlaanderen richt daarom een workshop 'determineren van libellenlarven- en huidjes voor gevorderden' in voor mensen die bezig zijn met wateronderzoek en biodiversiteit. We zijn er in geslaagd om Christophe Brochard uit te nodigen, een internationaal specialist, en auteur van diverse hoogkwalitatieve standaardwerken betreffende de determinatie van libellenlarven en -huidjes. (www.cbrochard.com/exuviae/)

 

Larvenhuidjes van libellen  Larven van libellen

 

De bedoeling is om libellenlarven- en huidjes te determineren met de door Christophe gepresenteerde tabellen en meegebrachte larvenhuidjes; u mag natuurlijk ook uw eigen determinatiewerk en larvenhuidjes meebrengen. Onder begeleiding van Christophe hopen we de aanwezigen een aantal 'tips en tricks' aan te leren, om het determineren sneller, gemakkelijker en correct te laten gebeuren.

Afspraak: om 10u aan de parking van het bezoekerscentrum Webbekoms Broek, Omer Vanaudenhovenlaan 48, 3290 Diest. Koffie, water en fruitsap is verkrijgbaar voor een kleine bijdrage, gelieve voor een eigen lunchpakket voor 's middags te zorgen.

Info: Aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen, gelieve tijdig in te schrijven via petervanderschoot•telenet.be. De workshop start om 10 uur, gelieve tijdig aanwezig te zijn, zoniet te verwittigen op 0476/09 50 61 (Peter)